Neobične privilegije radnika Gugla, Tvitera i Fejsbuka

PinterestFacebookTwitterShare

Ko nudi bolje uslove za rad? Google, Facebook, Twitter, Apple, Microsoft… tehnološke kompanije svakako se nalaze u vrhu. Osim što su zaposleni u tim kompanijama dobro plaćeni, poslodavci su radnicima obezbedili razne pogodnosti, kao što su masaže i ostale aktivnosti za opuštanje i zabavu.
 

Gugl
 

Gugl


Gugl

I u vreme krize postoje kompanije koje se trude da udovolje zaposlenima i učine im da posao rade sa zadovoljstvom. Neki su odavno primetili da ukoliko su zaposleni zadovoljni, ukoliko imaju osećaj pripadnosti firmi i da ona vodi brigu o njima, to direktno utiče na njihovu produktivnost i uspeh firme u globalu.


Tviter

Tviter

Kompanija Gugl odavno je ušla u legendu, pre svega svojom opuštenom atmosferom i posebno je popularna među mlađom populacijom. Pored posla, zaposleni imaju razne aktivnosti kao što su bazeni, sportski tereni, fliperi i još mnogo drugih stvari kojima se mogu baviti u toku radnog vremena. Mnogi kao prednost vide i to što zaposleni u Guglu mogu na posao da dođu u papučama, bademantilu, pidžami, tamo mogu besplatno da ručaju, besplatno da operu veš, posete lekara. Tu su i sobe za odmor i igru, mini-kuhinje i gurmanski obroci.
 

Magazin “Fortune” već duži niz godina objavljuje listu 100 kompanija za koje je najbolje raditi. Već drugu godinu zaredom među prvih deset najviše je tehnoloških kompanija. Posao je obaveza koja se svakako teško može izbeći. Ako se već mora raditi, onda bismo svi voleli da to bude pravo zadovoljstvo. Neki su omogućili određenom broju zaposlenih na planeti da se osećaju kao u bajci.


Fejsbuk
Fejsbuk