Poslovne more: Šta znači ako sanjate otkaz na poslu?

PinterestFacebookTwitterShare

Svi ste se ponekad probudili u hladnom znoju nakon što ste sanjali da ste zakasnili na važan sastanak, pojavili se bez odeće u kancelariji ili dobili otkaz. Ali svaki od tih snova poručuje vam kako se zapravo osećate zbog posla. A uz ove, najčešći snovi o poslu uključuju svađanje sa šefom, kašnjenje na posao ili sastanak, nepripremljeno odrađivanje prezentacije, gubljenje važnih dokumenata zbog kvara računara ili dobijanje otkaza. 

Snovi često označavaju probleme koji vas muče u svakodnevnom životu i na poslu, međutim ponekad su samo rezultat iscrpljujućeg dana na radnome mestu i odražavaju vaše misli ili stres vezan uz posao. U snovima probleme ponekad vidite jasnije, a kako biste imali koristi od njih, morate naučiti da čitate između redova da biste došli do rešenja, poručuju stručnjaci za snove.
Stalno kasnite na posao
Sanjate li da kasnite na posao, možda znači da nemate kontrolu nad karijerom. Možda se bojite promena na poslu, osećate se nevredno ili mislite da ne zaslužujete unapređenje. Ili ste možda samo neorganizovani. Možda želite da zadivite šefove ali ne uspevate. 
Nespremni na prezentaciji
Takvi snovi simboliziraju manjak samopouzdanja u vlastite poslovne sposobnosti – bilo da radite novi posao ili se osećate izgubljeno obavljajući svakodnevne zadatke. Pokazujući to pred šefovima, još vam je neugodnije te govori koliko vam je posao važan za karijeru. 
Sanjate da ste dobili otkaz
To verovatno samo znači kako ste zabrinuti da ne dobijete otkaz na stvarnom poslu. Međutim san o otkazu može da znači i velike promene u životu nad kojima nemate kontrolu. Osim toga, možda vam pokazuje i da nemate podršku kolega ili vas je neko važan napustio.
Dobijanje unapređenja
Unapređenje ili povišica znači da ste sigurni u posao te da ste zadovoljni statusom na poslu ili da su šefovi zadovoljni vama. Ali ponekad takvi snovi mogu biti puste želje. Možda želite biti sigurniji u sebe ili mislite da vas ne cene dovoljno na poslu.
Propuštanje važnog roka
San znači da se osećate nespremno, pa čak i izgubljeno na poslu, te da se osećate bezvrijedno ili ne možete obavljati posao. Takođe znači i propuštanje prilike, bilo poslovne ponude ili unapređenja, a san može odražavati vaše razočaranje.