Osobama sa invaliditetom je omogućeno nesmetano kretanje svim objektima i sadržajima u naselju Belville

PinterestFacebookTwitterShare

U naselju Belville besprekorno funkcionišu svi sistemi, uključujući prilazne rampe pomoću kojih je dodatno olakšano kretanje osoba sa invaliditetom, jednostavnije parkiranje i pristup svim stambenim jedinicama odnosno lokalima i sadržajima koji postoje unutar stambenog kompleksa. Atraktivni sadržaji, događaji od značaja za društvo i kulturni sadržaji sada su pristupačni ne samo osobama sa invaliditetom već i drugim ljudima koji trajno ili povremeno imaju poteškoće u kretanju.
 
Život u jedinstvenom konceptualnom naselju Belville, u srcu Novog Beograda je još u fazi projektovanja osmišljen tako da bude prilagođen i po vertikalnoj i po horizontolanoj strukturi potrebama osoba sa invaliditetom. Naselje sadrži veliki broj parking mesta od čega je sedam odsto obeleženo i rezervisano za osobe sa invaliditetom. Njihova površina je nešto veća kako bi bio olakšan prilaz vozilima, a pozicionirana su na mestima koja najviše odovaraju njihovoj nameni. Pri gradnji Belvilla mislilo se o svakom detalju, o čemu svedoči stanar naselja:
 
„Naselje je izuzetno funkcionalno i osobama sa invaliditetom omogućava komunikaciju sa svim sadržajima. Bez izuzetka su prilagođeni ulazi u zgrade i liftovi i zato mi pri kretanju uopšte nije potrebna pomoć. Bez ikakvih fizičkih prepreka na putu mogu da stignem sve do Delta City-ja. Prezadovoljan sam održavanjem svih sistema i površina, a moram napomenuti i da tokom zime ni jedan dan nisam ostao kod kuće jer su sve površine naselja koje se nalaze ispod nadstrešnica uvek besprekorno očišćene“, ističe slikar Damir V. koji živi u Belville-u.
 
Liftovi unutar zgrada u naselju nalaze se odmah do ulaza, imaju ugrađene rukohvate, a obezbeđeni su i agregatima u slučaju nestanka električne energije. Bezbednost je jedan od prioriteta menadžmenta ovog naselja koji stanarima i posetiocima stoji na raspolaganju danonoćno, što potvrđuje činjenicu da se u Belville-u brine o potrebama svakog građanina.