Počinju „Dani energetike“ u Novom Sadu

PinterestFacebookTwitterShare

Manifestacija Dani energetike, pod nazivom „Čiste energetske tehnologije 2011“, u okviru koje će biti održano šest naučno-stručnih skupova, počinje danas u Novom Sadu i trajaće do 27. oktobra.

Dani energetike održavaju se na novosadskom sajmu, u okviru sajma „Investexpo“, a stručni skupovi iz energetike biće posvećeni biomasi, prirodnom gasu, geotermalnoj energiji, energetskoj efikasnosti i energetskoj elektronici.

Cilj manifestacije je da se ukaže na potencijal Srbije u oblasti energetike i skrene pažnja na mogućnost ulaganja u obnovljive izvore energije, kao i na značaj povećanja energetske efikasnosti.

Na stručnim energetskim skupovima biće predložene i mogućnosti promena u energetskom sektoru Srbije, a biće predstavljen i novi Zakon o energetici Srbije.

Manifestacija je namenjena predstavnicima energetskih kompanija, lokalnih samouprava, obrazovnih institucija, investitorima, a održaće se u organizaciji i pod pokroviteljstvom Pokrajinskog sekretarijata za energetiku i mineralne sirovine.

Osim domaćih stručnjaka, na manifestaciji Dani eneregetike u Novom Sadu, učestvovaće i gosti-predavači iz Belgije, Danske, Engleske, Kanade, Hrvatske, Nemačke, Rumunije, Slovenije i SAD.