“Srbijagas” završava gasifikaciju opštine Kula

PinterestFacebookTwitterShare

Preduzeće „Srbijagas” završava gasifikaciju opštine Kula. Preostalo je da se do kraja godine postavi gasna mreža u najmanjem naselju u opštini, Novoj Crvenki. Ove godine gasovode su dobili Ruski Krstur, Lipar i Kruščić, a ranije Crvenka, Kula i Sivac.

Rukovodilac Poslovne jedinice „Srbijagasa” u Kuli Zoran Vojinović rekao je za Press da će se ove zime na gas grejati oko 650 potrošača u Kuli, Crvenki i Sivcu, a da će domaćinstva u ostalim naseljenim mestima u opštini biti priključena na gasnu mrežu iduće godine.

Cena priključka je jedinstvena u celoj opštini i iznosi 94.500 dinara, a omogućen je popust od 20 odsto za domaćinstva koja se prijave pre nego što gas u njihovim naseljenim mestima bude pušten u mrežu, kaže Vojinović.
On je istakao da je „Srbijagas” trenutno najveći investitor u kulskoj opštini, i da se to dogodilo nakon što je Javno preduzeće „Kulagas” u Kuli pripojeno „Srbijagasu”. „Kulagas” je u međuvremenu postao regionalna poslovna jedinica „Srbijagasa”, koja će održavati gasne mreže u opštinama Kula, Apatin i Odžaci. „Srbijagas” ima interes da pojača potrošnju gasa u Zapadnobačkom okrugu, a pripajanje gasnom gigantu je za desetak miliona dinara rasteretilo opštinski budžet u Kuli, iz kojeg je dosad finansirana delatnost „Kulagasa”, objasnio je Vojinović.