Preminuo policajac u kojeg je pucao pljačkaš

PinterestFacebookTwitterShare

Policajac Slobodan Cvetić (41), koji je pogođen metkom u glavu prilikom pljačke banke u beogradskom naselju Karaburma, umro je rano jutros u Kliničkom centru Srbije.


Portparol Urgentnog centra Drago Jovanović je rekao da je policajac umro u 2.30 sati.

U pljački banke prošlog četvrtka, ranjeni su još jedan policajac, jedan od bandita, kao i jedan građanin koji je prijavio pljačku. Njihovo stanje je stabilno i njihovi životi nisu u opasnosti. Policija je ubrzo nakon pucnjave uhapsila i drugog razbojnika.

Podsetimo, dvojica pljačkaša upala su u banku u momentu kada je unutra bilo troje klijenata i uz pretnju pištoljem od službenika zatražili novac. U tom trenutku reagovao je građanin Bojan Gajić, koji je primetio da pored zgrade banke prolazi policijski automobil. Izleteo je i pozvao policajce, a zatim su sva trojica ušli unutra. U nameri da osujete pljačkaše, nasrnuli su na njih, izvukli ih ispred na ulicu. Tada je jedan od pljačkaša pucao policajcima u glavu, dok je Gajić ranjen u vrat.

Razbojnik Igor Kahvedžić (24) koji je pucao u policajce, ima krivični dosije od 2003. zbog krađa, oduzimanja vozila, razbojništava. Ukupno 26 krivičnih dela za osam godina kriminalne karijere. Izricana mu je najpre kao maloletniku mera pojačanog nadzora, a zatim tri uslovne kazne. Kahvedžić u zatvoru nije proveo ni jedan jedini dan.