“Spens” dobija solarne ploče za grejanje vode

PinterestFacebookTwitterShare

“Spens” će u narednoj godini dobiti solarne ploče za grejanje vode, a direktor ovog sportskog centra Boris Barjaktarović kaže da bi ovim projektom mogli da budu smanjeni energetski troškovi za 20 do 30 miliona dinara.

 
On je rekao da godišnje ovo preduzeće izdvaja ogromna sredstva za grejanje i nabavku energenata, što je ujedno i najveći teret budžeta “Spensa”. Na ovaj način će se troškovi smanjiti za oko 10%, a rešiće se i problem zagrevanja vode u bazenima.
 
Barjaktarović kaže da se zbog Evropskog prvenstva u rukometu, čiji je “Spens” domaćin, sređuju svlačionice, VIP lože, kao i novinarski prostor. On je istakao da sve mora da bude spremno, jer ovaj događaj znači mnogo za promociju Novog Sada.
 
Gradonačelnik Novog Sada, Igor Pavličić kaže da je najveći problem Spensa energetska neefikasnost, ali da to preduzeće “ima i drugih problema”. On smatra da “Spens” treba da se prilagodi uslovima tržišta i navodi da su prevelik broj zaposlenih, neracionalna potrošnja i neprilagođenost današnjim uslovima privređivanja doneli “Spensu” velike probleme. Pavličić je dodao da su lošem stanju doprinele i česte smene direktora.