(VIDEO) Kina: Pregažen petogodišnjak

PinterestFacebookTwitterShare


Petogodišnji dečak nastradao je u saobraćajnoj nesreći u kineskoj pokrajini Sečuan, ali je njegovo telo uklonjeno sa mesta nesreće tek 7 sati kasnije.

 
U četvrtak ujutru Ksiong Maoke se vraćao iz vrtića kada je na njega naleteo kamion.
 
Preminuo je na mestu udesa, ali je njegovo telo ostalo pod točkovima skoro sedam sati jer su meštani insistirali na tome da vozač koji je pregazio dečaka odmah plati odštetu.
 
Očevici su tvrdili da je kamion oborio dečaka, zatim se vratio u rikverc i potom nastavio da vozi dok je dečak ostao zakačen za točkove, te ga je vukao 10 metara. Međutim, istraga je pokazala da kamion nije prešao preko dečaka dva puta. Medicinski stručnjaci tvrde da je dečak umro od potresa mozga pri samom udaru. 

Nakon što je video da je oborio dečaka, vozač kamiona je zakočio, što je ostavilo tragove na putu. Telo dečaka ostalo je zaglavljeno na točku, zbog čega je vozač morao da izađe iz vozila. 

Poučen nedavnim događajem kada su malu Jue Jue pregazila dva kamiona, a da niko od 18 prolaznika nije stao, vozač je sâm pozvao policiju. Nakon što je uhapšen, vozač je obećao da će platiti onoliko koliko je tražila majka dečaka.