Leskovac protiv skupljeg Koridora

PinterestFacebookTwitterShare

Predsednik Skupštine grada Leskovca Živojin Stefanović najavio je da će organizovati blokadu saobraćaja jer država favorizuje skuplju trasu Koridora 10.
 

 
Stefanović je najavio da će odbornici, s njim na čelu, već u prvoj polovini novembra blokirati autoput i železničku prugu u Grdeličkoj klisuri ukoliko nadležna ministarstva ne prihvate projekat lokalne samouprave koji je 15 miliona evra jeftiniji.

Stefanović je ponovo uputio otvoreno pismo predsedniku Tadiću i ministrima Dačiću, Duliću i Mrkonjiću u kome ih obaveštava zašto je trasa koju predlaže grad bolja i jeftinija.

Predsednik Skupštine grada očekuje da odbornici jednoglasno odluče i blokiraju autoput i železničku prugu kod Predejana jer je, kako tvrdi Stefanović, to jedini način da država shvati koja je trasa bolja.

Trasa koju predlaže država ne samo da je skuplja već zaobilazi 21 naseljeno mesto, što preti da se ljudi sa tog prostora zauvek isele.

Pre godinu dana ovaj problem je u Leskovcu ujedinio je predstavnike svih partija i građane sa čitave teritorije. Oni su tada jednoglasno tražili da država odustane od predloga trase autoputa Koridora 10 od Predejana do Vladičinog Hana koji zaobilazi ova mesta. Država je prvo obećala da će razmotriti predlog, a pre nekoliko dana ipak je raspisala tender za izgradnju koridora sa tunelima.