Zelena budućnost građevinske industrije stiže u Beograd

PinterestFacebookTwitterShare

Prva Međunarodna konferencija zelene gradnje, mesto susreta poslovnih lidera i kreativnih vizionara, održaće se 24. novembra u hotelu Tulip Inn Putnik, u Beogradu.

Organizatori konferencije, ”Ecoist” i ”Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj” (NALED), najavljuju uzbudljive i dinamične prezentacije najboljih svetskih praksi u sektoru koji bez sumnje postaje dominantan i u Srbiji – zelenom sektoru.


Stvaranje zdravijih, održivih prostora u urbanim sredinama predstavlja u isto vreme ekonomski zdravu investiciju, društveno odgovorno  upravljanje i u skladu je sa principima održivog razvoja gradova. Prva Međunarodna konferencija zelene gradnje 2011.  jeste događaj koji će okupiti poslovne lidere i inovatore, ekološki svesne stručnjake, kao i ključne donosioce odluka u državnom sektoru kako bi se pokrenula sinergija neophodna za brži razvoj zelenog urbanizma u Srbiji.
 
Konferencija je prošle nedelje najavljena i u EU parlamentu povodom SEEFED skupa u Briselu i predstavljena brojnim gostima iz jugo-istočne, kao i zapadne Evrope.

Na konferenciji će svoje iskustvo u uspešnim projektima zelene gradnje sa delegatima podeliti priznati eksperti, među kojima su  Bojan Kovačić, zamenik direktora Agencije za energetsku efikasnost Republike Srbije; Hans Baster, osnivač i direktor kompanije Vitaverde, vodeće grčke kompanije za dizajn i projektovanje integrisanih prirodnih sistema, zelenih krovova i vertikalnih bašti, Bini S. Prabakar, stručnjak holandske firme Ecofys sa iskustvom u vodjenju projekata vrednih i do $10 milijardi, Mark Gero, član upravnog odbora Hrvatskog Saveta zelene gradnje i mnogi drugi.

U okviru Medjunarodne konferencije zelene gradnje će biti svečano proglašenje pobednika studentskog konkursa ”Urbane oaze” za najbolje idejno rešenje zelenih krovova, unutrašnjih i spoljašnjih vertikalnih bašti.

Dodatne informacije i program Međunarodne konferencije zelene gradnje 2011 dostupni su na web adresi: http://www.event.ecoist.rs/