Srpski vinari u Šampanji

PinterestFacebookTwitterShare

Delegacija prestižnih vinara Srbije posetila je francusku regiju Šampanju gde je učestvovala na Sajmu vina “VITEFF 2011” i upoznala se sa najnovijim dostignućima u proizvodnji penušavih vina.
 
Predstavnici podruma „Radovanović” , „Aleksandrović” i „Vinarije Kovačević” posetili su vodeće strukovne institucije i vinske podrume svetskog renomea. Oni su imali priliku i da razgovaraju sa potencijalnim partnerima u oblasti prozvodnje vinogradarske i vinarske opreme, flaširanja i usluga u toj oblasti. 

U okviru “VITEFF-a 2011”, jedinstvenog međunarodnog sajma posvećenog tehnologiji i inovacijama u proizvodnji penušavih vina, koji je održan u gradu Eperne, srpski privrednici su mogli da uspostave kontakt sa predstavnicima stranih delegacija. 

Među delegacijama sa kojima su naši vinari imali priliku da razmene iskustvo i pokrenu saradnju su ruska, južnoafrička, nemačka, argentinska, čileanska, španska i italijanska. 

Region Šampanje (Champagne) ima 15.000 vinogradara, 150 zadruga i više od 300 vinskih podruma. Među najvećim kućama šampanjca su Bollinger, Moët & Chandon, Ruinart, Mercier i drugi.