Privrednici protiv da banke kontrolišu uplate

PinterestFacebookTwitterShare

Privrednici u Srbiji ne slažu se sa najavom da od naredne godine poslovne banke kontrolišu da li preduzeća redovno uplaćuju poreze i doprinose na zarade i naglašavaju da su Srbiji neophodne poreske reforme.

Predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin kazao je agenciji Beta da davanje ovlašćenja banakama da ne isplaćuju zarade ukoliko poslodavci ne uplate poreze i doprinose ne bi donelo veći napredak Srbiji.

Direktor kompanije PKB Imes iz Beograda Rajko Latinović kazao je agenciji Beta, da država ne bi trebalo da svoju obavezu kontrole prebacuje na poslovne banke.

Latinović je naglasio da će oni koji uredno izmiruju svoje obaveze i sve rade po propisu zbog preteranog opterećenje biti prinudjeni da se zatvaraju, a da će jačati oni koji izbegavaju propise.

Direktor preduzeća Amiga iz Kraljeva Miroslav Tlačinac kazao je agenciji Beta da je predlog da banke kontrolišu uplatu poreza i doprinosa “najveća glupost” i da to treba da radi Poreska uprava Srbije.

Prema njegovim rečima, sistem funkcionisanja inspekcijskih službi u Srbiji je razbijen, jer postoje razne kontrole i inspekcijske i policijske službe i ne zna se šta ko radi.