Šta odgovoriti na 5 klasičnih trik pitanja na razgovoru za posao?

PinterestFacebookTwitterShare

Bez obzira na to jeste li tek izašli iz srednje škole/fakulteta ili menjate radno mesto u potrazi za onim koje će vam omogućiti da ostvarite svoje profesionalne ciljeve, pre ili posle doći ćete u situaciju da se suočite s razgovorom za posao.
 
Poslodavci koriste intervju kako bi između nekolicine odabranih kandidata pronašli onoga ko će najbolje odgovarati ciljevima njihove frme. Ipak, pored onih običnih i očekivanih pitanja, poslodavac će vam postaviti i ona koja bi vas nepripremljene mogla potpuno izbaciti iz takta. Donosimo vam nekoliko saveta kako da se pripremite i spremno odgovorite na njih.

 
 1. Zašto bismo vas trebali da zaposlimo?


Ovo pitanje poprilično je standardno, ali bez obzira na to ulazi u domen  onih koja vas mogu zbuniti i uništiti vaš celi utisak. S druge strane, ovo je jedno od pitanja gde možete dati vašoj kreativnosti na volju i učiniti sve da se „prodate” poslodavcu. Štaviše, ukoliko se poslodavac dvoumi između vas i još jednog kandidata, kvalitetan odgovor na ovo pitanje može presuditi u vašu korist.

U nekoliko rečenica objasnite svoje radno iskustvo, ali izbegavajte puko nabrajanje onoga što ste radili, već insistirajte na objašnjavanju toga što su bili vaši zadaci te kako ste svojim radom doprineli da se oni efikasnije  izvršavaju.

Isto tako, izbjegavajte ovdje lažno laskanje i divljenje vašem potencijalnom poslodavcu jer će to proizvesti isključivo negativan efekt. „Još sam kao mali želio raditi u vašoj firmi” je grozan razlog. „Smatram da moje dosadašnje radno iskustvo idealno korespondira s potrebama vaše firme” je već puno bolji odgovor, posebno ako ga potkrepite i nekim dokazima. Budite snalažljivi i maštoviti.
 
2. Gde se vidite za pet godina? 
Ovo se pitanje najčešće navodi kao primer onoga gde ne postoji „tačan” odgovor. Bez obzira na to što ne postoji tačan odgovor, postoje oni bolji i lošiji. Cilj poslodavca jeste dobiti utisak o vašim ambicijama, ali i vernosti kompaniji u kojoj radite.

Najgore što možete odgovoriti jeste da ne znate ili da ne možete predvideti tako nešto. Najbolji odgovor jest onaj koji će vašem potencijalnom poslodavcu pokazati da imate čvrsti profesionalni plan koji  nameravate u potpunosti da  realizujete unutar firme za  koju se prijavljujete. Naravno, i ovo morate potkrepiti argumentima, stoga je veoma važno da detaljno istražite firmu u koju se prijavljujete.

3. Kako biste reagovali da vam kažem kako su vaši odgovori do sada bili katastrofalni?
Morate se odupreti porivu da krenete da zamuckujete, nervozno pucketate prstima ili brisete kapljice hladnog znoja s čela.
 
Verujte nam na reč, da je intervju zaista toliko loš, poslodavac se ne bi uopšte trudio da vam postavi ovako pitanje, već biste dobili kiseli smešak i „Javićemo vam se”.

Ovakva se pitanja postavljaju na razgovorima za posao isključivo zato da poslodavac dobije utisak o tome kako se nosite sa stresom te da vidi jeste li sposobni brzo da razmišljate pod pritiskom. Vaš odgovor treba biti diplomatski, blago šaljiv i isključivo u kondicionalu (Kad bi bila takva situacija…). Mnogo važnije od samog odgovora ovde jest da ostanete kul i mirni.
 


4. Da morate, kako biste me ocenili kao voditelja razgovora?
Zapamtite, ovo je čisto trik pitanje i niko ne očekuje od vas da date detaljnu i objektivnu procenu kvaliteta osobe koja vodi razgovor.

Najgore što možete napraviti jest da krenete hvaliti voditelja razgovora i čestitati mu na vrhunski sročenim pitanjima. Nemojte pokušavati odgovoriti kritično, ma koliko vaše primedbe možda bile tačne. Ovo je pitanje test kojim se pokušava videti kako kandidat za posao razmišlja pod stresom te koliko je spreman biti timski igrač.

Odgovorite mirno, staloženo i diplomatski, u svega nekoliko rečenica, ne ulazeći u objašnjavanje bilo kakvih detalja.
 
5. Koja je vaša najveća mana?
Još jedno od onih pitanja koja vrve skrivenom psihologijom. Ipak, ne brinite, i na ovo se pitanje može kvalitetno odgovoriti, uprkos tome što ne postoji „tačan” odgovor.

Nipošto nemojte odgovoriti da nemate mana, ma kako samouvereno pokušali da zvučite. Osim što to jednostavno nije tačno, upornim insistiranjem da ih nemate ili da ih se ne možete setiti naljutićete osobu koja vodi razgovor. Ukoliko je pitanje bilo o vašim manama u opštem smislu, recite da je to nešto što nije povezano s vašom karijerom, poput borbe s viškom kilograma.

Ako se pitanje odnosilo isključivo na vašu profesionalnu manu, pokušajte s tzv. „sendvič” pristupom, gde ćete reći nešto pozitivno, pa negativnu stvar i na kraju opet završiti pozitivnom. Primerice, „Uprkos tome što obožavam puno da radim i rad me ispunjava, ponekad ulazim u nesporazum s kolegama koji me ne mogu uvek pratiti. Ipak, uvek se potrudim da ih detaljno uputim u svoje ideje, kako bi i oni mogli učestvovati u ostvarenju mog projekta”.