Mrkonjić se sastao sa predstavnicima Svetske banke

PinterestFacebookTwitterShare

Direktor Svetske banke u Beogradu Lu Brefor razgovarao je  sa ministrom za infrastrukturu i energetiku Milutinom Mrkonjićem o projektima koje finansira ta banka na Koridoru 10, sanaciji plovnog puta reke Save i rekonstrukciji puteva u Srbiji.

Mrkonjić je, u Ministarstvu za infrastrukturu i energetiku, obavestio goste kako teku radovi na izgradnji autoputa oko Dimitrovgrada, kao i da će sanacija reke Save biti jedan od naših prioriteta 2013. godine.

On je predstavnike Svetske banke izvestio i o dinamici radova na rekonstrukciji puteva po odobrenom kreditu od 100 miliona evra, sa akcentom na odrzavanju i bezbednosti puteva, saopštilo je ministarstvo.

Ministar je dobio obećanje da će Svetska banka dati saglasnost o realizaciji kredita za deonicu Grabovnica – Grdelica na Koridoru 10 u toku sledeće nedelje, a za početak radova na deonici Vladičin Han – Donji Neredovac u roku od 10 dana.

Ovom prilikom je predstavljen novi vođa programskog tima banke Baher El Hefnevi, a njegov prethodnik Martins Hamfris se zahvalio ministru na dosadašnjoj dobroj saradnji.

Sastanku ministra sa bankarima prisustvovala je i vođa tima za projekat sanacije transporta u kancelariji Svetske banke u Beogradu Svetlana Vukanović.