Za stadion u Čačku još 19 miliona dinara

PinterestFacebookTwitterShare

Za izgradnju fudbalskog stadiona u Čačku iz gradskog budžeta biće izdvojeno dodatnih 19 miliona dinara pošto je u ponovljenom tenderu najniža dostavljena ponuda za izvođenje radova upravo za taj iznos bila viša od 262 miliona dinara, koliko predviđa budžetski limit.
 


 
Gradski čelnici očekuju da bi izgradnja stadiona mogla da počne do kraja kalendarske godine, a u prvoj fazi neće biti rekonstruisana zapadna tribina.

Vlada Srbije dala je saglasnost da vrednost projekta izgradnje stadiona na lokaciji današnjeg igrališta FK Borac iznosi 262 miliona dinara. Pola novca obezbeđuje država iz fonda za pomoć građevinskoj industriji, a drugu polovinu lokalna samouprava. Prvi tenderski postupak poništen je jer su firme “Ratko Mitrović Construction” i “Proinvest”, koje su se javile na javni poziv, ponudile cene koje su znatno prevazilazile zacrtani budžetski okvir. U ponovljenom postupku povoljniju ponudu dostavilo je preduzeće “Ratko Mitrović Construction” i ona je iznosila 281 milion dinara.

Tačno je da se ovaj tenderski postupak odužio, ali mislim da se čekanje isplatilo ako se zna da je prihvaćena ponuda čak za 88 miliona dinara niža od one koju je ista firma dostavila u prvom postupku. Zato sam zatražio saglasnost od gradske skupštine da sve iznad predviđenog okvira finansira grad iz budžeta za 2012. godin, izjavio je gradonačelnik Čačka Velimir Stanojević.
 
On je izrazio očekivanje da će radovi u okviru prve faze izgradnje otpočeti do kraja kalendarske godine. Od instituta CIP tražili smo stručno mišljenje o tome šta je najneophodnije uraditi da bi se na rekonstruisanom stadionu igrale međunarodne utakmice i sugerisano nam je da se fokusiramo na instaliranje reflektorskog osvetljenja, izgradnju upravne zgrade na severnoj tribini, rekonstrukciju svlačionica.
 
Veoma smo ograničeni sa sredstvima, a samo pozicija za reflektore košta oko 60 miliona dinara. Pošto se zapadna tribina može koristiti i u postojećem stanju, ona će sačekati neko drugo vreme za rekonstrukciju. Što se tiče tribine na istočnoj strani stadiona, na njoj će biti nadgrađeno nekoliko redova, dok će zapadna zadržati postojeće gabarite, objasnio je Stanojević.