Forbs uvrstio beogradski hotel među najbolje na svetu

PinterestFacebookTwitterShare

Poznati američki magazin Forbes uvrstio je beogradski Square Nine na listu najboljih novih hotela u svetu, uz obrazloženje da raspolaže vrhunskim smeštajem i pratećim sadržajima.

Hotel Square Nine ima odnos osoblja prema broju soba od dva prema jedan, po čemu je poznat lanac Four Seasons, dok su usluga batlera, vožnja od aerodroma do hotela u automobilu marke Mercedes Viano i pakovanje, odnosno raspakivanje prtljaga dostupni na zahtev.

To odgovara viziji urbanog preduzetnika koji voli da sve bude po njegovom, objavio je Forbes Life magazin u najnovijem broju.

„Beograd je uvek bio avangardan grad, kul mesto u poređenju sa drugim gradovima istočne Evrope“, izjavio je suvlasnik hotela Nebo Kostić, koji je u tridesetim godinama, a školovao se u Švajcarskoj i Londonu. „Njegovi građani vole modu i od izlazaka prave događaje. Taj grad ima dugu istoriju kreativnosti i dizajna“, dodao je on.

Osoblje hotela, između ostalih, čine šef kuhinje, njegov zamenik i menadžer bara dovedeni iz luksuznog londonskog hotela Claridges.

Restoran hotela, koji u ponudi ima i niz teško dostupnih inostranih proizvoda od konjaka Richard Hennessy pa do šampanjca Bollinger iz 1999, svojim gostima nudi i sopstvenu liniju gurmanskih specijaliteta, ističe Forbes Life magazin.

Beogradski Square Nine je ovog meseca ušao i u uži izbor za „Najbolje poslovne hotele u svetu 2011.godine“ , što je objavljeno i na veb stranici Wallpaper magazina.

Novi, luksuzni hotel u srcu prestonice na ovaj način je napravio prve korake na svetskoj sceni.

Hotel je delo poznatog brazilskog arhitekte Isaja Vinfelda, koji je sa svojim timom iz Brazila radio na tom projektu. Square Nine je prve goste primio početkom ove godine, a raspolaže sa 45 soba i apartmana, restoranom i barom koji su otvoreni za sve posetioce, kao i fitnes centrom i bazenom.