(VIDEO) U Novom Beogradu planiraju gradnju rotirajućeg nebodera visokog 480 metara

PinterestFacebookTwitterShare

U Novom Beogradu, na lokaciji koja još uvek nije određena, mogla bi u skorije vreme početi izgradnja neverovatne građevine visine 480 metara. Reč je o rotirajućem tornju sa 80 spratova, od kojih će većina biti namenjena stanovanju.

Rotirajući toranj, mogao bi uskoro da “nikne” ukoliko predstavnici opštine uspeju da se dogovore oko lokacije i papira za izgradnju sa zainteresovanim ulagačem,  holandskom firmom “Vital Estates”.
 
 
Danas je potpisan memorandum o saradnji sa ovom kompanijom i u narednom periodu trebalo bi očekivati početak pregovora.
 
Na konferenciji za medije, koja je ovim povodom održana u prostorijama opštine Novi Beograd, novinarima je saopšteno više detalja oko funkcionalnosti tornja.
 
Do 20 sprata biće izgrađene banke, poslovni prostori, prodavnice, dok će preostalih 60 spratova biti namenjeno budućim stanarima.
 
Svaki sprat će imati po tri ekskluzivna apartmana, sa parking mestom i drugim pogodnostima, a u okviru tornja biće instaliran i lift koji će prevoziti kako stanovnike, tako i automobile potencijalnih vlasnika apartmana.
 
O početku gradnje i ceni projekta ovog “mini grada” nije bilo reči.
 
Opština Novi Beograd treba da obezbedi dobru lokaciju, olakšice prilikom izdavanja potrebnih dozvola, dok će firma “Vital Estates” snositi celokupne troškove gradnje.