(FOTO) U Boliviji napravljen hotel od soli

PinterestFacebookTwitterShare

Na prvi pogled fotografije ovog hotela podsećaju na neku kuću na plaži i čini se da se na podovima nalazi pesak, a da su zidovi napravljeni od kamena. Međutim, sve u ovom neverovatnom bolivijskom hotelu izrađeno je od soli, uklučujući i većinu nameštaja.
x x x x

U Boliviji napravljen hotel od soli

Neobični Hotel de Sal u Boliviji privlači mnogobrojne turiste koji dolaze da ga vide. Turisti obično ostaju nekoliko dana da pregledaju sve u ponudi ove bolivijske atrakcije. Za 84 funte možete dobiti noćenje u dvokrevetnoj sobi sa krevetom od soli i doručak.

Turistički vodič Pedro Pablo Roha radi za hotel u kojem pomaže putnicima da nastave put. On je dodao da voli iznenađenje posetilaca koji dođu prvi put. Neki gosti su čak lizali nameštaj kako bi se uverili da je sve zapravo napravljeno od soli, rekao je Roha, prenosi Daily Mail.

Posetioci tvrde da je divno što su korišteni prirodni resursi za izgradnju ovog hotela umesto veštačkih. Tu u blizini je i nalazište litijuma koje je dovoljno za polovinu svetske potrošnje za baterije telefona korisnika širom sveta.