Završena rekonstrukcija parka na Belim vodama

PinterestFacebookTwitterShare

Radovi na Belim vodama, u jednom od najvećih parkova u prestonici, završeni su pa su stanovnici Čukarice dobili veliku zelenu oazu na rubu svoje opštine. Na površini od 7,7 hektara nalaze se četiri dečja igrališta, prostor za penzionere, 6.000 kvadratnih metara staza, ograđeni prostor za puštanje kućnih ljubimaca, fitnes-park, tereni za boćanje, košarku, fudbal…
 

Ovaj parkovski kompleks na Belim vodama spada u jedan od najvećih u Srbiji i predstavlja najveći prigradski park. Proteže se duž Ibarske magistrale, oivičen ulicom Zdravka Jovanovića i Vojno-tehničkim institutom, dok je Ulicom Mate Jerkovića podeljen na dva dela.
 
Nekadašnja tri dečja igrališta, koja su bila u lošem stanju, sada su zamenila tri novoizgrađena – žuto, crveno i zeleno igralište, sa potpuno novim rekvizitima i gumenom podlogom. U kutku za najstarije sugrađane nalaze se i tri stola sa po dve šah-table, na postojećem košarkaškom terenu zamenjeni su koševi i ofarbana je ograda, a pored zelenog dečjeg igrališta urađen je još jedan teren za basket i postavljen koš, dok su na potpornom zidu, koji sada služi za sedenje, postavljene drvene lajsne.

Nedaleko od terena za basket postavljena je teretana sa sedam rekvizita za vežbanje na otvorenom, a teren za fudbal je nanovo zasejan travom i golovi su ofarbani.


Obavljenim poslom bio je zadovoljan i pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Šapić, koji je juče obišao ovaj kompleks. “Ovo je još jedan od uspešnih projekata grada Beograda kojim smo omogućili uslove da naši sugrađani mogu da stiču navike za zdrav i aktivan život. U dogovoru sa građanima, ovaj park će biti i osvetljen, a radovi će početi već sledeće nedelje”, istakao je Šapić.
 
Radovan Draškić, direktor JKP “Zelenilo Beograd”, rekao je da je grad Beograd u poslednje dve godine uložio velika sredstva u obnovu zelenih površina. Samo ove godine uradili smo mnogo, od Tašmajdana, preko Belih voda, parka u Bloku 70, zatim 25 igrališta, 60 ograđenih sportskih terena, 18 fitnes-centara i mnogo drugih stvari, naveo je  Draškić.