Počelo asfaltiranje pristupnih saobraćajnica mosta kod Obrenovca

PinterestFacebookTwitterShare

Izvođenjem pripremnih radova na deonici u dužini od 700m juče je počelo asfaltiranje pristupnih saobraćajnica novog mosta preko Save kod Obrenovca.


Željko Jovetić, predsednik opštine Obrenovac objasnio je da je ova deonica prilično kratka u poređenju sa surčinskom stranom, ali da je u pripremnim radovima bilo nekoliko zahtevnih prepreka koje je trebalo zaobići. “U pitanju je ozbiljan građevinski zahvat jer se u blizini nalazi magistralni toplovod, ali bez obzira na to, svi radovi teku i biće završeni u predviđenom roku, što će našim sugrađanima omogućiti korišćenje novog mosta već od kraja godine”, rekao je Jovetić za Beoinfo.

Pristupni put sa obrenovačke strane, koji je počeo da se asfaltira, pravolinijski se proteže od Valjevskog puta do mostovske konstrukcije na desnoj obali Save. Sa surčinske strane je ukupno 1km pristupnih konstrukcija. Čelični deo mosta preko reke dugačak je 440m, a još 180m na surčinskoj strani izgrađeno je od armirano-betonskih segmenata, što samu konstrukciju mosta čini dugačkom 620m.

Širina mosta biće 14,5m sa dve saobraćajne trake, obostranim trotoarima i dva pojasa predviđena za provlačenje instalacija infrastrukture. Most preko Save u Obrenovcu je deo još jednog putnog pravca – Sremske gazele, koji će od mosta voditi na sever do petlje Dobanovci na autoputu.