Cene stanova u Crnoj Gori u padu

PinterestFacebookTwitterShare

 
Od 25 agencija za nekretnine koje je anketirala Centralna banka Crne Gore, samo jedna je navela da su cene stanova ove godine porasle. Ostale su odgovorile da su cene pale čak za oko 20 odsto.

Jedan broj agencija je, kako je saopštila Centralna banka, u odgovoru na njenu anketu, naveo da je zadržan isti promet stanova. Veći broj agencija, međutim, naveo je da očekuje rast cena stanova u 2012. godini.

Vlasnici građevinskih firmi, kako je preneo podgorički dnevnik “Vijesti”, pak, ocenjuju da će kriza na tržištu stanova potrajati, posebno s obzirom na to da se očekuje novi talas ekonomske krize.

Vlasnik firme “Zetagradnja” Blagota Radović je naveo da se cena stana u Podgorici kreće od 1.000 do 2.000 evra po metru kvadratnom za najekskluzivnije lokacije, a tako je bilo i pre tri meseca.

“I u Budvi sve stoji kao pre tri meseca. Nema ni domaćih, ni stranih kupaca. Sve stoji, Ništa se ne gradi. Nema podrške države i banaka”, prenele su “Vijesti” reči vlasnika budvanske firme “Gugi komerc” Branislava Savića.