“Nektar” kupio i ostatak “Delišesa”

PinterestFacebookTwitterShare

Deo nepokretne i pokretne imovine preduzeća “Delišes” u restrukturiranju iz Vladičinog Hana prodat je na javnoj licitaciji po početnoj ceni od 300.437 evra preduzeću „Nektar“ d.o.o. iz Bačke Palanke, saopšteno je danas iz Agencije za privatizaciju.

 
Agencija je, i na tenderu i na aukciji, već pokušavala prodaju ovog nekada poznatog poljoprivrednog kombinata i proizvođača sokova u bivšoj Jugoslaviji.
 
Ranije je bilo najava da su kompanije iz Francuske i Egipta zainteresovane da kupe delove poljoprivrednog kombinata “Delišes”, odnosno da su strani investitori zainteresovani za kupovinu Fabrike za konzerviranje voća i povrća u Vladičinom Hanu, kao i pogona za proizvodnju sokova u Lepenici.
Ovo preduzeće nekada je bilo jedan od većih proizvođača sokova i kašica za bebe, a od nekadašnjih 1.000 radnika na spiskovima je ostalo nešto više od 100.
Kompanija “Nektar” je regionalni lider u proizvodnji voćnih sokova, a nedavnom kupovinom “Fruktala” iz Slovenije pozicionirala se i među prvih deset proizvođača sokova u Evropi. “Nektar” je u poslednje tri godine imao stabilne prihode koji su se kretali na nivou od 60 do 70 miliona evra godišnje, dok je dobit u prošloj godini nakon oporezivanja iznosila između devet i 12 miliona evra.