Galaxy Nexus i Samsung Note stižu u Evropu

PinterestFacebookTwitterShare

Galaxy Nexus stići će u Evropu 17. novembra. Ovaj uređaj je već moguće kupiti na UK Amazonu po ceni od 549,99 funti.

 
Galaxy Nexus pokreće dvojezgarni procesor na 1,2GHz uz 1GB RAM-a. Uređaj se može naći u varijantama od 16 ili 32 GB interne memorije. Super AMOLED ekran, koji je po Samsungovim podacima najvažniji kriterijum pri odabiru telefona za 80 odsto kupaca, ima dijagonalu od 4,65 inča. Rezolucija ekrana je 720×1280 piksela (HD).

Ekran ima kontrast 100,000:1. U pitanju je ekran sa velikom gustinom piksela koja je veoma blizu Appleovim Retina ekranima (~316ppi na Nexusu u odnosu na 326 iPhoneovih). Zakrivljeni dizajn kućišta predstavljen sa Nexus S-om je i ovoga puta primenjen uz dodatno optimizovanu pozadinsku površinu.

“Hyper skin back” pozadina trebalo bi da omogući lakše rukovanje uređajem. Fizički tasteri ne postoje, tako da je kućište manje nego što se to u prvom trenutku može činiti s obzirom na veliku dijagonalu ekrana.

Kamera ima rezoluciju od pet megapiksela. Kamera ima takozvano nulto kašnjenje pri pravljenju fotografija (“zero shutter”). Od ostale opreme istaknuti su barometar i NFC.

Na evropskom tržištu od novembra će biti dostupan i Samsung Note, zvanično je najavljeno sinoć u Londonu.

Note ima osobine tableta i pametnog telefona. Reč je o uređaju 5,3-inčnog ekrana koji radi na operativnom sistemu Android 2.3. Uređaj ima 1GB RAM memorije, prednju kameru od dva i zadnju od osam megapiksela, kao i 1,4GHz dvojezgarni procesor. Telefon se isporučuje u verzijama sa 16 i 32 GB memorije.