(VIDEO) BBC vežba objavljivanje smrti kraljice Elizabete II

PinterestFacebookTwitterShare

Osoblje britanske nacionalne TV kuće je počelo s pripremama za objavljivanje smrti kraljice Elizabete II.

BBC želi da se ovog puta smrt britanskog vladara objavi na dostojanstven način, kako se ne bi ponovila greška kada je umrla majka sadašnje kraljice Lejdi Elizabet Angela Marguerite Bous-Lajon.

Kada je umrla Kraljica majka, na BBC-u je tu vest saopštio TV veteran Piter Sisons, ali je i njemu i nacionalnoj televiziji nacija zamerila zbog toga kako je bio odeven. Sisons je nosio sivo odelo i bordo kravatu, što se smatra neprikladnim. BBC je i potvrdio informaciju da želi da njihovo osoblje bude spremno kada za to dođe vreme.

Nakon smrti Kraljice majke 2002. godine BBC je primio brojne telefonske pozive u kojima su građani izneli svoje kritike zbog toga što njihov voditelj nije bio prikladno obučen. Ali, sada se ta greška ne sme ponoviti, pa će zaposleni na BBC-u nositi crnu odeću, a muškarci će strogo morati nositi crna odela i bele košulje.

Ovo nije prvi “ispad” BBC-a kada je u pitanju kraljevska porodica. Kada se princ Čarls odlučio venčati s Kamilom Parker Bouls reporter ove televizije ga je jednom prilikom pitao šta njegovi sinovi Vilijam i Heri misle o tome, što je ocenjeno jako nepristojnim.

Nakon što kraljica umre BBC će imati i značajne promene u svom emitovanju. U ovakvim situacijama se očekuje da će pogreb biti obavljen u roku od 12 dana, a dok se to ne desi neće se emitovati bilo kakvi humoristični sadržaji.