Raspisao konkurs za budućeg poslodavca

PinterestFacebookTwitterShare

Jugoslav Filipović, grafički dizajner iz Niša, odlučio da novi posao nađe tako što je raspisao javni konkurs za budućeg poslodavca.


Na ovaj, originalan korak, autor se odlučio kako bi plasirao svoju viziju „aktivnog traženja posla“ o kojem se poslednjih godina mnogo govori. A forsira se kao efikasniji u odnosu na uobičajeni metod čekanja na birou i javljanja na konkurse koje poslodavci raspisuju.

„Dolazim bilo kako“, naziv je jedinstvene kampanje koju je na društvenim mrežama na internetu pokrenuo Jugoslav Filipović, grafički dizajner iz Niša. U potrazi za novim poslom javno je raspisao konkurs za budućeg poslodavca. Filipović je flajer-oglas poslao na više od 150 adresa najznačajnijih dizajnerskih, marketinških i medijskih kuća u Srbiji i republika bivše Jugoslavije.

“Posle 11 godina rada, lani sam odlučio da napustim ugodnu i sigurnu fotelju grafičkog urednika u centralnoj gradskoj ustanovi kulture. A kako se više od 25 godina profesionalno bavim dizajnom, fotografijom i video i TV produkcijom, zatražio sam posao u nekoj renomiranoj i perspektivnoj dizajnerskoj, marketinškoj ili medijskoj kući”, kaže Filipović.

U oglasu se navodi da ovaj Nišlija kao svoju buduću idealnu radnu sredinu vidi tim kreativnih, inovativnih, komunikativnih, talentovanih, iskusnih, sposobnih, angažovanih, ambicioznih, duhovitih, vedrih i nasmijanih ljudi.

U desetak različitih stavki navode se i osobine, znanja i vještine zbog kojih bi trebalo da mu se budući poslodavac javi na konkurs i ponudi odgovarajuću radnu poziciju. A traženje novog posla za Jugoslava predstavlja i kreativni izazov, jer smatra da su internet, a naročito socijalne mreže, u današnje vreme nezamjenljiv put do radnog mesta. “Mislim da je ovo najbolji način da se čovjek predstavi”, kaže Filipović.