Stranci kupuju trebinjske nekretnine

PinterestFacebookTwitterShare

Trebinje je poslednjih godina sve interesantnije za strance koji kupuju kuće, stanove, vikendice ili placeve u tom gradu. Potvrđuju to i vlasnici agencija za promet nekretnina, koji zadovoljno trljaju ruke jer im prodaja nikad nije bila bolja.

U kupovini prednjače Francuzi, Britanci, Holanđani, Nemci i Irci, a u korak ih prate oni koji korene vuku s prostora BiH a već decenijama žive u inostranstvu. Većina ih se odlučuje za kupovinu zemljišta.

Veoma je teško u gradskom jezgru naći velike parcele, jer stranci najčešće traže hiljadu ili dve hiljade kvadratnih metara zemljišta – kaže Vaso Milić, vlasnik jedne od agencija za promet nekretnina u Trebinju. U najelitnijem delu grada na Trebišnjici, pored reke, gde je kvadrat zemlje 100 evra, stranim državljanima smo prodali 30 nekretnina.

Nedavno je i britanski list „Tajms“ konstatovao da je Trebinje među najatraktivnijim gradovima za kupovinu nekretnina u BiH, posebno za strance. To nije nimalo iznenađujuće, s obzirom na to da se za taj kraj specifičnog geografskog položaja kaže da je grad sunca, navodi „Tajms“.

Da Trebinje ima dušu, prepoznali su i stranci koji su, radeći u međunarodnim organizacijama i prilikom turističkih izleta, boravili na tom području. Jedan broj njih se bez mnogo razmišljanja odlučio za kupovinu nekretnina u tom gradu.