Hypo Alpe Adria banka u Nedelji štednje

PinterestFacebookTwitterShare

Pored mogućnosti isplate kamate unapred i povoljne kamatne stope od 5,5 odsto (EKS 5,82 odsto) na period oročenja od 12 meseci,  klijenti Hypo Alpe Adria banke koji oroče više od 10.000 evra na period od 12 meseci, dobijaju i poklon polisu Grawe imovinskog osiguranja.
 
U toku Nedelje štednje klijenti imaju na raspolaganju mogućnost oročenja sredstava na 3, 6 ili 12 meseci, u skladu sa ličnim potrebama i finansijskim planovima. Minimalni iznos oročenja je 100 evra, sa isplatom kamate unapred na devizni račun po viđenju. Za oročenje štednih uloga u evrima na period od  12 meseci nominalna kamatna stopa u nedelji štednje iznosi 5,5 odsto, dok je iznos efektivne kamatne stope 5,82 odsto.
 
Za štediše koji se odluče da u toku Nedelje štednje oroče štedne uloge u dianarima, Hypo Alpe Adria banka je ponudila veće kamatne stope, kod kojih je najveća prednost što su klijenti oslobođeni poreza na prihod od kamate.
 
– Potrudili smo se da i ove godine obezbedimo uslove za štednju koje će odgovarati različitim potrebama naših štediša. Dosadašnji pokazatelji govore da se poverenje građana u štednju u bankama značajno poboljšalo u odnosu na period od pre nekoliko godina. Veliki broj klijenata  se odlucuje za štednju u banci u periodu nedelje stednje kada mogu dobiti posebne povoljnosti – istakao je Mirko Španović, član izvršnog odbora Hypo Alpe Adria banke i dodao da je kreiranje adekvatnih štednih proizvoda važno i tokom cele godine.
 
Štedište Hypo Alpe Adria banke su od početka godine do kraja avgusta osigurale skoro 350 miliona evra svoje ušteđevine u Hypo banci, dok je pre samo deset godina ovo je bio nivo ukupne štednje građana u svim bankama u Srbiji. U odnosu na decembar 2010, ovo je rast od 50 miliona evra.