Kraljevo: Završena seizmička sanacija škola

PinterestFacebookTwitterShare

Pomoćnik ministra prosvete Zoran Trninić danas je u Kraljevu svečano otvorio poslednjih pet škola koje zbog sanacije posledica zemljotresa nisu imale redovnu nastavu.
 
Zoran Trninić je rekao da je statička sanacija škola koštala više od 150 miliona dinara, ali da je teško reći koliko je tačno sredstava uloženo, jer su pomogli brojni donatori. On je naglasio da je ovim završena samo seizmička sanacija školskih objekata, posle koje su oni postali bezbedni za decu.
 
Za drugu fazu sanacije su ostali, u zavisnosti šta je pojedinim školama neophodno, molersko-farbarski radovi, zamena stolarije, podova ili krovova. Za ove radove će kraljevačke škole konkurisati za sredstva kod Ministarstva prosvete. Pomoćnik ministra Zoran Trninić je rekao da očekuje da će druga faza sanacije biti završena do početka naredne školske godine.
 
U zemljotresu od 5,4 Rihtera koji je 3. novembra 2010. godine pogodio Kraljevo, oštećeno je bilo 30 školskih objekata. Među njima je za popravku 20 škola bila neophodna izrada projekta sanacije.