Dačić dovodi Motorolu u Srbiju?

PinterestFacebookTwitterShare

Američka kompanija Motorola traži preduzeća sa razvijenom softverskom tehnologijom u koja bi mogla da investira, kaže ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.
 
Dačić je, posle sastanka s rukovodstvom “Motorole” u Čikagu, rekao da će MUP Srbije i ta američka kompanija nastaviti saradnju u oblasti modernizacije informaciono – komunikacionog sistema u našoj zemlji.

MUP Srbije i “Motorola” imaju sporazum o strateškom partnerstvu i pre više godina su započeli projekat uvođenja TETRA sistema, koji omogućava kripto – zaštićen prenos informacija na teritoriji Srbije. “Taj projekat je realizovan negde oko 40 odsto i ono što u narednom periodu predstavlja jedan od zadataka jeste da se pokrije cela teritorija Srbije TETRA sistemom”, rekao je Dačić.

On je rekao i da je dogovoreno da “Motorola” u Srbiji traži preduzeća sa razvijenom softverskom tehnologijom u koja bi mogla da investira.  “Nama je interes da zajedno sa strateškim partnerom razvijamo i najnovije tehnologije u drugim oblastima”, rekao je Dačić i dodao da se u Čikagu upoznao sa radom jednog komandnog centra za reagovanje u vanrednim situacijama.

Dačić je ranije u toku dana, na prijemu u generalnom konzulatu Srbije u Čikagu, rekao da savezništvo i partnerski odnos između Srbije i SAD treba da se grade, svakako ne na štetu drugih naroda, ali uz uvažavanje legitimnih nacionalnih i državnih interesa Srbije. On je takođe obećao pripadnicima dijaspore svu moguću pomoć MUP-a pri dobijanju srpskih dokumenata poput pasoša.