SIEPA poziva firme na sajmove u Rusiji

PinterestFacebookTwitterShare

Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) pozvala je u utorak srpske kompanije da se prijave za učešće na sajmovima građevinarstva u Moskvi i Krasnodaru koji će se održati u prvoj polovini sledeće godine.
 
Prijave se mogu poslati do srede 30. novembra. Troškove zakupa prostora i izgradnje štanda snosi SIEPA (siepa.gov.rs), a preduzeća koja budu učestvovala moraju da pokriju putne troškove, prevoz eksponata i ucestvuju u izradi zajedničkog kataloga i pratećeg materijala.
 
Moskovski sajam, koji se održava svake godine u aprilu, poseti preko 100.000 specijalista iz oblasti građevine i enterijera i na njemu se predstavi oko 2.500 kompanija iz 50 zemalja sveta.
 
Sajam u Krasnodaru, koji se održava krajem februara, manja je manifestacija, ali taj grad se nalazi u regiji jugozapadne Rusije koja beleži rast bruto regionalnog proizvoda tri puta veći od prosečnog u Rusiji, u čemu građevinska industrija učestvuje sa 28 odsto.
 
Kako se navodi u saopštenju, SIEPA po četvrti put organizuje nastup srpskih preduzeća na najvećem i najpoznatijem sajmu građevinske industrije “Mosbild”, dok će prvi put organizovati nastup na sličnom sajmu Jugbild u Krasnodaru.