Svetska banka traži bržu izgradnju Koridora 10

PinterestFacebookTwitterShare

Nakon obilaska radova na izgradnji obilaznica oko Dimitrovgrada, novi šef programskog tima Svetske banke zadužen za Balkan Baher El Hefnevi izjavio je da bi Srbija trebalo da ubrza izgradnju istočnog kraka Koridora 10, od Niša do bugarske granice.
 
On je juče u Dimitrovgradu naglasio da je putni Koridor 10 prioritetan za evropske integracije Srbije.

Hefnevi je rekao da istočni krak Koridora 10 neće biti završen u aprilu 2012. godine, kao što je bilo planirano, i da će Svetska banka pogurati izvođače da se radovi ubrzaju kako bi bilo što manje zakašnjenja. “Napredak postoji, ali radovi na izgradnji Koridora 10 na ovom delu trebalo bi da budu i brži”, rekao je Hefnevi.

Prema najavama preduzeća Koridori Srbije, taj krak trebalo bi da bude završen do početka 2014. godine. Mihajlo Mišić, direktor ovog preduzeća izjavio je da će ceo istočni krak Koridora 10 biti završen najverovatnije krajem 2013. ili početkom 2014. godine. Autoput sa mostovima na obilaznici oko Dimitrovgrada biće završen u septembru 2012. godine, a za izgradnju tunela je potrebno još oko dve godine, izjavili su predstavnici izvođača radova austrijskog preduzeća Alpine.