Konkurs NIP-a za prijavu projekata za 2012.

PinterestFacebookTwitterShare

Prijava projekata koji će se u 2012. finansirati sredstvima iz Nacionalnog investicionog plana (NIP) biće tema današnje konferenciji za novinare, na kojoj će govoriti državni sekretar u Ministarstvu ekonomije zadužen za NIP Milan Ðokić.

Konkurs je raspisan u petak, objavom u Službenom glasniku, a prijava projekata počela je od utorka.

Ðokić će izneti više detalja o uslovima učešća, kao i o uslovima konkursa i prioritetima NIP u finasiranju projekata u 2012. godini, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Nacionalni investicioni plan u 2011. godini kroz različite programe ulaže u nacionalne, regionalne i lokalne infrastrukturne projekte u oblasti saobraćajne, obrazovne, zdravstvene, kulturne i komunalne infrastrukture.

Među projektima koje NIP finasira i kojima upravlja u ovoj godini su izgradnja kardiohiruške klinike u Nišu, program izgradnje vrtića u 15 gradova u Srbiji, izgradnja tri bulevara u Nišu, obilaznice oko Leskovca, regionalnih i većih saobraćajnica u gradovima poput Valjeva, Užica, Čačka, ali i puteva u manjim opštinama, navodi se u saopštenju tog Ministarstva.

Takođe se grade i rekonstruišu sportske školske sale i tereni u 15 gradova i opština, kao podsticaj školskom sportu i razvoju najmlađih građana Srbije.

Značajan je i broj projekata iz komunalne oblasti koji sistemski rešavaju probleme vodosnabdevanja i otpadnih voda.