Fijatovi dobavljači mogu da počnu sa gradnjom

PinterestFacebookTwitterShare

Četiri najveća Fijatova dobavljača u Kragujevcu mogu da počnu da grade fabričke hale na prostoru nekadašnje kasarne Grošnica. Njima jegradska uprava izdala sve neohodne građevinske dozvole.

“Reč je o dobavljačima ‘Džonson kontrol’, ‘Sigit’, HTL i PMC”, rekao je član gradskog veća za investicije i razvoj Nebojša Vasiljević.

Ističući da se u martu 2012. očekuje završetak fabričkih hala tih kooperanata, on je dodao da se rok poklapa sa početkom probne proizvodnje novog modela automobila u fabrici Fijat automobili Srbija.

Na prostoru kasarne Grošnica, sada Slobodne zone Fijat automobili Srbija, četiri kooperanta nedavno su počela pripremanje terena za izgradnju pogona, čija će površina biti oko 35.000 kvadratnih metara, ali zvanično još nije poznato kada će hale početi da se grade.

U fabrici Fijat automobili Srbija nedavno je počela i probna proizvodnja delova za novi model koji će sa montažnih traka sići krajem godine.

Reč je o modelu automobila “B klase” čija se promocija najavljuje na sajmu automobila u Ženevi u martu 2012. i koji u Kragujevcu treba da se proizvodi u količini od 200.000 jedinica godišnje.

Za potrebe fabrike Fijat automobili Srbija, odnosno za njeno povezivanje sa dobavljačima, je počela izgradnja i rekonstrukcija četiri saobraćajnica u čijem sklopu će biti i tri mosta, za šta je vlada Srbije, obezbedila 1,5 miliona evra.