Završena izgradnja bulevara u Mirijevu

PinterestFacebookTwitterShare

Poslednji kilometar Mirijevskog bulevara, na koji se čekalo čak 40 godina, pušten je juče u saobraćaj. Ova deonica koja je građena devet meseci povezana je sa Ulicom vitezova Karađorđeve zvezde, čime je nekoliko desetina hiljada građana opština Zvezdara i Palilula dobilo bržu vezu sa centrom grada.


Novom deonicom koja je dužine jedan kilometar od jutros saobraćaju prva vozila. Tri raskrsnice sa semaforima i pešački prelazi povećali su bezbednost u saobraćaju, naročito učenika dve škole koje se nalaze u neposrednoj blizini. Uključenja na novi bulevar moguća su iz Šejkine, ulica Ladne vode i Vitezova Karađorđeve zvezde.

Izgradnja Mirijevskog bulevara započeta je februara ove godine, a u pitanju je jedan od 11 projekata koji zajednički realizuju grad Beograd i Ministarstvo građevine, životne sredine i prostornog planiranja. Vrednost radova je blizu 810 miliona dinara.

Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda, obišao je juče novu deonicu i tom prilikom istakao da je sećan što je Beograd dobio još jedan bulevar, o kome se u ovom kraju maštalo skoro 40 godina.

Nova saobraćajnica duga je jedan kilometar, široka 20 metara, a projektovane su po dve saobraćajne trake u oba smera od 3,5 metara, saobraćajna vertikalna i horizontalna signalizacija, sa tri semaforisane raskrsnice i jednim pešačkim prelazom sa semaforom.

Aleksandar Antić, predsednik Skupštine grada, podsetio je da su do sada Mirijevci u grad dolazili i iz grada se vraćali dvema saobraćajnicama koje su imale po dve saobraćajne trake.

Bez ikakve dileme ovo će umnogome da reši saobraćajne probleme ovog kraja. Ako tome dodamo da je urađen i kolektor u dužini od jednog kilometra, koji je Mirijevski potok, poslednjih godina leglo zaraza, doveo u zatvoren sistem, time smo rešili veliki ekološki problem celog ovog kraja, istakao je Antić.

Milan Popović, predsednik opštine Zvezdara, naglasio je da će Bulevar kralja Aleksandra biti rasterećeniji jer će deo saobraćaja biti usmeren preko Palilule, ulicama koje vode u centar grada sa jedne strane, a sa druge, oni građani koji dolaze iz pravca Grocke i Smedereva koristiće ovu saobraćajnicu.