Vojska obnavlja mostove

PinterestFacebookTwitterShare

Most Stanoja Glavaša na reci Konjskoj kod Smedereva obnoviće do kraja godine pripadnici Vojske Srbije i vratiće ga ranijem vlasniku – gradu Smederevu. Taj most je pre više od 200 godina izgrađen od klesanog kamena i cerovih talpi.
 
Takođe, pripadnici Vojske Srbije obnoviće još jedan most na reci Konjskoj za čiju rekonstrukciju će biti potrebno manje vremena.
 
“Most koji je u lošem stanju ne koristi se već dugo godina, a pored tog mosta postoji još jedan koji je, takođe, oronuo, ali zato što je manji, biće brže i lakše popravljen i pušten u upotrebu”, rekao je saradnik predsednika Skupštine grada Smedereva Miomir Đukić.
 
Kako je najavljeno, Centar za obuku kopnene vojske i inženjerska jedinica u Požarevcu počeće rekonstruckiju mostova u sklopu obuke vojnika.
 
Rekonstrukcija će početi kada se građevinskim mašinama očisti put od mosta do asfaltnog puta Selevac i Brdnjak, u dužini oko dva kilometra. Izgradnjom puta biće povezani Smederevo, Mladenovac i Smederevska Palanka.
 
Puštanjem u saobraćaj mosta Stanoja Glavaša meštani Drugovca bitno će skratiti deonicu do svojih poseda i rasteretiće javne saobraćajnice od poljoprivrednih mašina. Deonica Drugovac – Selevac biće kraća za 20 kilometara, a Drugovac – Velika Krsna za oko 30 kilometara.