Predstavljanje Bele knjige stranih investitora

PinterestFacebookTwitterShare

Savet stranih investitora u Srbiji danas će organizovati promociju “Bele knjige 2011”, kojoj će prisustvovati i predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković, saopštio je taj savet.

Ovogodišnji panelisti biće guverner Narodne banke Srbije Dejan Šoškić, potpredsednik Vlade Srbije Božidar Đelić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić kao i ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić.

Oni će, između ostalih, sa predsednikom Saveta i generalnim direktorom Telenora Ćel-Morten Jonsenom i potpredsednikom Saveta i predsednikom Upravnog odbora Sosijete ženeral banke Goranom Pitićem razmeniti mišljenja o poslovnoj klimi u Srbiji i koracima za povećanja konkurentnosti tržišta.
 
Jonsen je u intervjuu za Politiku rekao da do bržeg razvoja, veće zaposlenosti i boljeg standarda najbrže se stiže ako se ljudima olakšava postojeći posao. 

Savet stranih investitora od osnivanja nastoji da iskoristi značajno iskustvo svojih članova kako bi Vladi Srbije pružio adekvatnu podršku u procesu tranzicije privrede i društva u celini. U skladu sa tim, savet svake godine, od 2003, objavljuje Belu knjigu – publikaciju koja predstavlja sveobuhvatnu sliku poslovne klime u Srbiji, viđenu iz ugla stranih investitora. U ovom glasilu privatnog sektora dati su konkretni predlozi za unapređenje poslovnog okruženja u Srbiji, postavljeni su prioriteti u ekonomskoj politici i iznete preporuke za poboljšanje uslova poslovanja u određenim sektorima.