Vlada odobrila dva aviona koja vraćaju turiste iz Egipta

PinterestFacebookTwitterShare

Dva aviona nacionalnog prevoznika JAT trebalo bi da danas budu poslata u Egipat kako bi prevezli državljane Srbije, koji su zbog spora izmedju srpske i egipatske turističke agencije izbačeni iz hotela u Hurgadi.
 
Premijer Srbije Mirko Cvetković odobrio je da dva aviona JAT-a budu upućena u Egipat, potvrdjeno je juče Tanjugu u kabinetu premijera. Prvi avion poleće s beogradskog aerodroma u 15 časova, a u Hurgadu sleće oko 21 sat, dok drugi kreće u 17, a vraća se oko 23 časa, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije.

 

 
Grupa od 238 turista, medju kojima ima porodica sa malom decom, izbačena je u utorak iz hotelskih soba zbog spora egipatske agencije “Brajt skaj” sa partnerskom agencijom “Junajted travel” iz Beograda zbog neizmirivanje finansijskih obaveza beogradske turističke agencije prema Egipćanima.

Kako je Tanjugu juče ujutru rečeno u Ambasadi Srbije u Egiptu, Ambasada je obavestila Ministarstvo inostranih poslova i sve nadležne institucije u Srbiji da su u kontaktu sa srpskim turistima u Hurgadi kao i da rade na tome da se reši problem turista koji su sa važećim vaučerima stigli na odmor u Egipat.+

Turisti će do povratka kući i dalje moći da koriste sobe.
 
“Junajted trave” radio na ivici propasti
 
Prema saznanjima „Novosti“, poslednjih meseci „Junajted travel“ nastavio je da radi na „ivici“ propasti. Zaposlenima nisu isplaćivali zarade, troškove avionskog prevoza plaćali su samo dva ili tri dana pre poletanja, a prodajom aranžmana do marta sledeće godine pokušavali su da „zakrpe“ rupe. Kada je nastao problem sa smeštajem i prevozom za 250 putnika, gotovo svi zaposleni dali su – otkaz. Prema neproverenim informacijama, jedan od suvlasnika agencije u utorak je uzeo novac iz kase i otišao u Egipat.