(VIDEO): Google Gmail dobio potpuno nov izgled

PinterestFacebookTwitterShare

Najpopularniji besplatni internetski servis Google-ov Gmail dobio je novi izgled. Redizajn, najavljen još u julu, korsnici će moći da odaberu već danas, a s njime dolaze i brojne nove mogućnosti.
 


 
Prilikom prijave na Gmail račun korisnicama se u donjem desnom uglu pojavilo obaveštenje da se mogu prebaciti na novi izgled, koji će ubrzo postati standardni.
 
Novi izgled Gmaila donosi rastezljivu gustoću prikaza poruka u poštanskom sandućiću koja se može podesiti – tri su opcije (od najšire do najgušće): comfortable, cozy, compact. Takođe, u mailovima sada stoje i slike kontakta pa tako razgovor putem maila izgleda poput chata što će olakšati praćenje šta je ko napisao.
 
Promenjene su i teme koji sada podržavaju ilustracije visoke razolucije, a korisnicima na raspolaganju stoje slike iz kataloga iStockphoto. “Zatezanje bora” prošle su i stare teme koje su automatski prebačene u novi izgled.
 
Oznake i kontakti isto su unapređeni pa se sada može podestiti njihova veličina ili prikaz.
 
Opcija pretraživanja dobila je padajući izbornik u kojem korisnici mogu odabrati filter, imena primaoca i pošiljaoca, reči koje se pojavljuju u poruci, vreme primanja poruke..