Radionice za sektore voća i povrća u Sarajevu i Banjaluci

PinterestFacebookTwitterShare

U okviru pripreme sektorskih analiza u BiH, a u okviru Pretpristupne pomoći za poljoprivredu i ruralni razvoj Evropske unije /IPARD/, u Sarajevu i Banjaluci će 10. i 11. novembra biti održane radionice za sektore voća i povrća.
 
Sektorske analize oslikavaju stanje u poljoprivrednim sektorima u BiH i daju preporuke za intervenisanje u pogledu mera koje će doprineti modernizaciji sektora, povećanju konkurentnosti i ispunjavanju uslova za standarde EU, saopšteno je iz Delegacije EU.
 
U oktobru su organizovane radionice na Federalnom agromediteranskom zavodu u Mostaru, Univerzitetu u Banjaluci i Univerzitetu u Sarajevu. Radionica za sektor vinarstva održana je u Čitluku 19. oktobra, dok su radionice za sektore žitarica i diversifikaciju sektora održane 20. i 21. oktobra u Sarajevu, odnosno, 6. i 7. oktobra u Banjaluci.
 
Radionice za mesni i mlekarski sektor održane su u Sarajevu 27. oktobra, a u Banjaluci dan kasnije. Učesnicima radionica su pružene informacije o nalazima sektorskih analiza, kao i nacrtu preporuka u pogledu programa IPARD EU za podršku poljoprivrednom sektoru.
 
Ovaj projekat finansira Evropska unija iz Instrumenta za pretpristupnu pomoć u iznosu od 500.000 evra.