Pukla cev centralnog gasovoda na Salašu 84

PinterestFacebookTwitterShare

Na Salašu 84 nadomak Novog Sada oštećena je cev centralnog gasovoda i vatrogasne ekipe nastoje da zaustave curenje plina i spreče eventualnu eksploziju, izjavio je vlasnik tog atraktivnog turističkog objekta Dimče Gulevski.

“Cev je oštećena prilikom kopanja rupe za otpadne vode i odmah smo o incidentu obavestili nadležne organe. Ovde su vatrogasci, policija, predstavnici NIS-a i ”Srbijagasa” kako bi se što pre otklonio kvar i sprečila veća šteta”, dodao je on.

Čuveni Salaš 84, koji je Svetska turistička organizacija označila kao jedno od najatrktivnijih mesta na delu Koridora 10 kroz Srbiju, leži na tri naftovoda i jednom gasovodu, a vlasnici to nisu znali sve dok nisu zatražili dozvolu za dogradnju novih sadržaja.

” U januaru 2007. godine smo od Gradske uprave za urbanizam i stambene poslove dobili rešenje da na tek kupljenoj parceli broj 3.603 možemo da gradimo šta god hoćemo. Isto telo je, međutim, samo godinu i po dana kasnije donelo sasvim suprotno rešenje, zabranivši bilo kakve investicije zbog toga što se pomenute cevi nalaze ukupane samo tri metra od ulazne kapije”, rekao je svojevremeno Tanjugu vlasnik tog porodičnog imanja.