Počela sanacija Klaničkog mosta u Beogradu

PinterestFacebookTwitterShare

Sanacija Klaničkog mosta, izuzetno značajnog za tranzitni saobraćaj, počela je nedavno, rečeno je u Javnom komunalnom preduzeću “Beograd-put”. Zbog ovih radova saobraćaj na mostu, tačnije od Poenkareove do Dunavske ulice, zatvoren je do 13. novembra, a tranzitna trasa je preusmerena i obeležena putokazima.

Investitor radova je Direkcija za puteve Grada Beograda. Most se nalazi u Ulici Klanički kej, iznad pruge na Vilinim vodama u opštini Palilula, i predstavlja vezu Bulevara despota Stefana i Pančevačkog mosta sa Dunavskom ulicom. Najvažniji je upravo zbog tranzita teških kamiona koji koriste ovaj most i zbog čega je znatno opterećen. Trenutno se uklanja postojeći asfaltni zastor koji je dotrajao.

Na mostu će biti popravljene i zamenjene dilatacione spojnice, koje se nalaze između puta i konstrukcije mosta. Nakon saniranja betonske konstrukcije biće postavljena hidroizolacija, a potom će most dobiti i novi asfaltni zastor.

Ovaj mali most jedinstven je u gradu zato što je u raznim bojama, veoma je uočljiv i privlači pažnju, a lukovi mosta su oslikani nizom višespratnica.