(VIDEO) Nezapamćeno nevreme u Đenovi. Poginulo sedam osoba

PinterestFacebookTwitterShare

U olujnim kišama i bujicama koje su u petak pogodile italijanski grad Đenovu poginulo je sedam osoba od kojih je dvoje dece.Lokalne vlasti su potvrdile pogibiju i sedme osobe nakon što su ranije izvestile o šestero poginulih.

Usled obilnih kiša ulice Đenove su se pretvorile u nabujale blatne potoke koji su razbijali izloge i gurali automobile. “Ovo je poput ratnog izveštaja, to je zaista dramatično stanje”, rekla je lokalna službenica Civilne zaštite.

Materijalna šteta u Đenovi je velika. Automobili su razbacani po ulicama, prekinut je dovod plina te su poplavljene stotine kuća i trgovina. Vatrogasci su evakuisali desetine ljudi iz najugroženijih delova grada, a ostalima se preporučuje da se drže viših spratova kuća i zgrada.

Gradonačelnica Đenove Marta Vićenci izjavila je, prenosi RAI televizija, kako ovakvoj tragediji nikad nije svedočila: “Kao da nas je zahvatio cunami”. Poslala je poruku građanima da se po gradu kreću što je manje moguće, a pogotovo da ne koriste svoje automobile. “Danas je na snazi zabrana saobraćaja”, dodala je.

Očekuju se da će snažni vetrovi i obilne kiše trajati još najmanje do nedelje, najavile su meteorološke službe.

Zbog nevremena, odložen je i susret 11. kola italijanskog fudbalskog prvenstva između Đenoe i Intera.