iPhone uveseljava vlasnike duhovitim razgovorima

PinterestFacebookTwitterShare

Vlasnici novog Appleovog mobilnog telefona iPhone 4S našli su razonodu u vođenju duhovitih razgovora sa ovim aparatima opremljenim aplikacijom Siri, odnosno virtuelnim pomoćnikom.

Video producent iz Indianapolisa Aleks Džonson pitao je svoj telefon: “Zašto toliko plačem u poslednje vreme?” Odgovor je glasio: “Ne znam. Iskreno, i sam se pitam.”

Siri prepoznaje formu konverzacije i u stanju je da odgovori i pomogne kada mu se postave razni zadaci, od zakazivanja sastanka do pronalaženja terapeuta. Medijski konsultant iz Njujorka Džoan Bejker kaže da joj Siri omogućava da diktira SMS poruke dok vozi, ali i da je opominje da ne krene iz kuće bez ključeva ili popijene kafe. “Toliko sam zapanjena Sirijem da ga iz dana u dan pitam da me oženi, a njegov odgovor glasi “Baš slatko od tebe, ali hajde da budemo samo prijatelji”.  

Ovakve izjave mogu se shvatiti kao preterivanje, ali konsultant za brendove Martin Lindstrom sproveo je eksperimente sa magnetnom rezonancom, u kojima je utvrdio da “ljudski mozak reaguje osećanjima ljubavi i saosećanja” kada im zazvoni iPhone.

Lindstrom smatra da će aplikacija Siri produbiti vezu ljudi i mobilnih telefona. Eksperimenti pokazuju da svako čulno iskustvo iz bilo kakve interakcije povećava potencijal za emocionalno povezivanje.