Azerbejdžan zainteresovan za Luku Novi Sad

PinterestFacebookTwitterShare

Privrednici iz Azerbejdžana zainteresovani su za ulaganje u Luku Novi Sad i za još nekoliko većih investicionih projekata koje je taj grad spreman da ponudi.

Državna delegacija Azerbejdžana koju predvodi ministar ekonomskog razvoja Šahin Mustafajev potvrdila je zainteresovanost za ulaganja u infrastrukturne i druge projekte. Ambasador Azerbejdžana u Beogradu Eldar Hasanov je podsetio da dve države razvijaju strateške i partnerske odnose, za šta su posebno zaslužni predsednici dveju država.

Hasanov je napomenuo da velika azerbejdžanska političko-privredna delegacija, sa 75 članova od kojih je oko 50 predstavnika kompanija, boravi u Srbiji gde je učestvovala na Balkanskom poslovnom forumu u organizaciji Privredne komore Srbije i obavila niz razgovora pre svega radi jačanja ekonomske saradnje dveju zemalja.
 
Prema Hasanovu, u poslednjih godinu dana robna razmena između Srbije i Azerbejdžana povećana četiri puta a u isto vreme investicije iz naftom i zermnim gasom bogate kavkasne zemlje u Srbiju porasle su 18 puta.
 
Ovih dana potpisani su konkretni trgovinski ugovori a razmatraju se i nova investiranja Srbije u Azerbejdžanu i obrnuto, rekao je Hasanov.