Kako da sakrijete aferu na poslu?

PinterestFacebookTwitterShare

Imate aferu sa kolegom/koleginicom, ali se plašite da bi to moglo da vas uvuče u nevolju na poslu? Možete da sakrijete romansu od znatiželjnika iz kancelarije prateći samo nekoliko saveta.
 
1. Ne menjajte navike
 
Najbolji način da prikrijete romansu na poslu i sagradite zaštitni zid oko novog odnosa je da se ponašate isto kao i pre za vreme radnog dana. Ništa ne menjati. Ljudi uvek primete značajne promene u rutini, posebno ako su od brbljive kancelarijske vrste, pa izbegavajte da radite bilo šta neobično. Ovo znači da nema ručka sa novim partnerom – posebno ako se pre toga niste nešto silno družili.

2. Zadržite informaciju za sebe
 
Možete imati nekoliko bliskih prijatelja na poslu sa kojima zaista želite da podelite detalje nove romanse, ali bolje je da ne pokleknete ovom nagonu. Ovo je veoma važno pravilo ako želite da sakrijete vezu na poslu. Ne hvalite im se da bi priču završili zahtevima da se zakunu da nikom neće reći. Čak i prijateljima ili porodici nemojte odmah sve da izbrbljate, posebno ako imaju neke veze sa vašim poslom. A i mnogi osuđuju takvo ponašanje.

3. Bez pisanih dokaza
 
Postoji više načina da prikrijete romansu u kancelariji pri komunikaciji sa ljubavnikom u toku radnog dana. Možda mislite da možete da se izvučete slanjem 100 imejlova i poruka svaki dan, ali bar ne koristite poslovnu adresu. Većina kompanija ima interne servere koji mogu da prate svu poštu koju razmenjuju zaposleni, a ako neko iz IT sektora počne da zagleda, pronaćiće više nego dovoljno dokaza za osudu. Ograničite se na SMS i govornu poštu, sve što kolege mogu da vide nije vredno rizika.

4. Izbegavajte zajedničke odlaske na društvena okupljanja
 
Zabave u formi i piće posle posla kriju dve opasnosti: alkohol i ogovaranje. Čak i ako vas dvoje nikada niste bliže od 10 metara jedno od drugog, i dalje preuzimate relativno veliki rizik. Sve što je potrebno da krenu glasine je pripita koleginica i nezgodno pitanje koje rezultira odgovorom kakav može da se protumači na različite načine.

5. Ne dozvolite da afera utiče na posao
 
Možete da pošaljete nekoliko ljubavnih poruka putem mobilnog telefona, razmenite kratak poljubac na stepeništu, ali ne dozvolite da odnos utiče na vaš rad. Pre svega, niste (valjda) došli tu gde jeste zato što ste hvatali krivine na poslu i zato nemojte da rizikujete svoju budućnost u kompaniji zbog romanse. Ako ništa drugo, radite malo više da nadoknadite prestup, što vam može dati malu prednost ako iko ikada sazna.

Ljubav među kolegama je veoma česta pojava i, iako više nije tabu kao što je nekada bila, mnoge prepreke su ostale. Radno mesto i dalje predstavlja sivu zonu kada je u pitanju ljubav između zaposlenih. Da biste igrali na sigurno, uživajte u svojom odnosu  van očiju ostalih u firmi. Obratite pažnju na male znake koji mogu da navedu kolege na sumnju.