MK Group donira 200.000 evra za izgradnju kuće za mlade

PinterestFacebookTwitterShare

Kompanija MK Group spremna je da donira 200 hiljada evra, namenjenih za izgradnju kuće za mlade u SOS Dečijem selu u Kraljevu. Uz podršku opštine Kraljevo koja će obezbediti zemljište, kuća od 340 kvadratnih metara udomiće zajednicu sa 15 tinejdžera, koji će dobiti mogućnost za humaniji život.
 
– Kao roditelj, nadam se da će izgradnja kuće omogućiti štićenicima Dečijeg sela novi, topli dom, brižno okruženje i bolje uslove za građenje svoje lične budućnosti. Verujem da je svako, u odnosu na sopstvene mogućnosti, dužan da deo vrednosti koje je u  toku svoje karijere stvorio, vrati društvenoj zajednici, na način na koji mu doliči. Ovo je samo još jedna potvrda da se naše dobre namere ne završavaju samo na rečima, već da ih dosledno sprovodimo u delo kao što smo to radili i u prethodnih 28 godina – istakao je Miodrag Kostić, predsednik MK Group.
 
Svest o solidarnosti i ličnoj odgovornosti svakog pojedinca i kompanije ključna je za uspeh ovakvih akcija, i to je razlog što su naslednici gospodina Kostića, ćerka Anđela i sin Aleksandar, danas postali zvanični prijatelji sela i obavezali se da će izdvajanjem sredstava od svog džeparca, slati mesečnu pomoć štićenicima ove ustanove za mlade u Kraljevu.
 
– Štićenici SOS Dečijeg sela u Kraljevu su mladi uzrasta od 15 do 18 godina i trenutno njih 15 boravi u jednoj iznajmljenoj kući u Kraljevu. Deca treba da odrastaju u prirodnom okruženju, zato je izgradnja SOS kuće u Kraljevu  uz pomoć MK Group od neizmernog značaja za ove  mališane – rekao je Ljubiša Simović, predsednik opštine Kraljevo, dodajući da  je SOS Dečije selo Kraljevo od 2004. godine do danas je zbrinulo više od 90 mališana.
 
Kroz kontinuirano izdvajanje znatnih novčanih sredstava i učešće u brojnim humanitarnim akcijama i donacijama za vreme svoje dvadesetosmogodišnje karijere, gospodin Miodrag Kostić i sama MK Group su nebrojeno puta ličnim primerom pokazale da dele stav mnogih bogatih ljudi u svetu koji pomažu zajednicu u kojoj žive i rade, i da su pouzdan partner društvu u rešavanju brojnih socijalnih problema. Na godišnjem nivou MK Group izdvaja velika novčana sredstava kojim pomažu projekte koji imaju za cilj ne samo afirmaciju mladih talenata i znanja u srpskom društvu, već i podršku starim licima, bolesnima i projektima koji podstiču povećanje zaposlenosti.