Uštede energije – veliki potencijal za privredu

PinterestFacebookTwitterShare

U okviru kampanje „Štedimo energiju – investirajmo u budućnost“, sutra će u Beogradu biti održan skup o energetskoj efikasnosti, potencijalima obnovljivih izvora energije, kao i o uslovima i načinima finansiranja.

Konferencija će okupiti menadžere preduzeća koji se dominantno bave proizvodnjom i predstavnike struke. Cilj konferencije je da predstavnicima privrede ukaže na značaj dobrog planiranja i upravljanja potrošnjom energije.

Na konferenciji će biti obrađene teme koje se odnose na energetsku efikasnost, korišćenje obnovljivih izvora energije, a biće reči i o uslovima i načinima finansiranja projekata iz ove oblasti.

Prof. dr Goran Jankes govoriće o značaju, potencijalima i uštedama energije kroz primere dobre prakse, dok će prof. dr Dragan Šešlija u okviru predavanja o trenutnoj situaciji u Srbiji demonstrirati gubitke energije u proizvodnji na primeru sistema komprimovanog vazduha. Pored univerzitetskh profesora okupljenim privrednicima obratiće se i direktor predstavništva kompanije Festo Ivan Zekavica i finansijski konsultant Miloš Kostić, navedeno je u saopštenju.

Nredne dve konferencije biće održane 15. novembra u Čačku i 29. novembra u Kraljevu.