Za 100 radnih mesta RTS će testirati 9.000 kandidata

PinterestFacebookTwitterShare

Radiotelevizija Srbije saopštila je danas da je na javni poziv ove kuće “Tražimo sto mladih stručnjaka” stiglo oko 17.000, da je formiran spisak kandidata koji zadovoljavaju osnovne uslove poziva i da će više od 9.000 kandidata polagati testove opšte kulture i informisanosti, u velikoj sali Sava centra u Beogradu, 15. novembra.

 
Time je završena prva faza projekta “Tražimo sto mladih stručnjaka”, a u narednim danima, svi kandidati koji su ispunili tražene uslove, biće obavešteni o tačnom vremenu polaganja testova, navodi se u saopštenju.

Na adresu RTS stiglo je oko 17.000 prijava, a kandidate koji su ispunili osnovne uslove, nakon testa opšte kulture i informisanosti očekuju testovi stručnosti, kao i intervjui sa članovima stručnih komisija. Nakon ove, poslednje provere, RTS će formirati i objaviti spisak najboljih kandidata, koji će započeti tromesečnu praksu u Radio-televiziji Srbije.

RTS obezbeđuje i novčanu nadoknadu svim kandidatima koji budu primljeni na probni rad. Rad i znanje kandidata pažljivo će se pratiti tokom prakse, i po isteku tri meseca, najboljima od najboljih biće ponuđen stalni posao u RTS. Jedini kriterijumi pri donošenju konačne odluke o zaposlenju biće stručnost, znanje i radni elan.

Podsećamo da je Radio-televizija Srbije 12. jula ove godine ponudila posao školovanim mladim ljudima u Srbiji, koji dokažu da su sposobni da svojim kvalitetom unaprede rad ove kuće, kaže se u saopštenju.