“Rezidor” gradi hotel u Beogradu

PinterestFacebookTwitterShare

Hotelska grupa “Rezidor”, kompanija u veoma brzom razvoju, počela je u Beogradu da gradi svoj prvi hotel sa 236 soba na mestu Starog mlina u Bulevaru vojvode Mišića, objavljeno je danas na sajtu te kompanije.
 
Hotel “Radison Blu” prve goste primiće krajem 2013, najavljeno je iz te kompanije sa sedištem u Briselu, koja ima hotele u 64 zemlje širom Evrope, Bliskog istoka i Afrike.
 
“Oduševljeni smo što dolazimo u Srbiju. To je zemlja u ubrzanom razvoju, a Beograd je živahan, dinamičan grad sa 1,7 miliona stanovnika i u tome vidimo potencijal vredan pažnje”, rekao je Kurt Riter, izvršni direktor i predsdednik “Rezidora”.
 
Gradnje hotela i poslovne kule odmah pored, od 3.900 kvadratnih metara, poduhvatiće se austrijska firma za nekretnine “Soravija grup” u saradnji sa Erste bankom i Evropskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD).
 
“Da gradimo u Beogradu bili smo podstaknuti nedovoljnim brojem kvalitetnih hotela sa najmodernijom vrstom smeštaja i usluge. To je jedna od prvih velikih investicija tog tipa u Srbiji i ubeđeni smo da će izgledi tržišta kao i naša saradnja sa Rezidorom omogućiti uspešnu i dugotrajnu avanturu u srpskoj prestonici”, rekao je Hano Soravija, izvršni direktor “Soravije”.
 
Unutar hotelskog kompleksa biće sačuvano i obnovljeno zdanje Starog mlina, nalaziće se i jedan restoran i bar, konferencijski centar od 600 kvadratnih metara, deo za masažu i opuštanje, veliki parking, a svih 236 soba imaće besplatan pristup brzom internetu.
 
Većinski vlasnik “Rezidora” je privatna kompanija “Karlson”, sa sedištem u Mineapolisu u SAD.