Bela kuća: Vanzemaljci nas nisu zvali

PinterestFacebookTwitterShare

Nakon pritiska javnosti i slanja dve peticije sa 17.000 potpisa kojima se od Vlade SAD-a traži da objavi sva saznanja o vanzemaljskim bićima, putem web-stranice javnosti se obratio Fil Larson, zadužen za “svemirsku politiku i komunikacije”.

“Američka vlada nema dokaze o postojanju vanzemaljskog života, niti o tome da su nepoznata bića pokušavala stupiti u kontakt s ljudima. Takođe, ne postoje informacije koje upućuju na to da se neki dokazi skrivaju od javnosti”, napisao je Larson na zvaničnoj web-stranici Bele kuće, a prenosi Telegraph.

Ipak, istakao je da teorija o postojanju vanzemaljskog života nije odbačena i da je i nekoliko NASA-inih projekata bilo isključivo usmereno na traganje za životom izvan planete Zemlje.

“Mnogi naučnici i matematičari su došli do zaključka da su veliki izgledi da negde među milijardama zvezda postoji planeta na kojoj ima života. Ipak, većina njih se složila da su izgledi da eventualo stupimo u kontakt s tim bićima, pogotovo inteligentnim, veoma mali najpre zbog vremenske udaljenosti. Ipak, to su spekulacije i statistika, rekao je Larson i dodao da je činjenica da ne postoje verodostojni dokazi o postojanju vanzemaljskog života.
 

Bela kuća je nedavno pokrenula inicijativu pod nazivom “Mi ljudi”, kojom je građanima omogućeno da pošalju vladi peticije te tako i dobiju odgovore na svoja pitanja. Upravo jedna takva peticija kojom su pozvali američkog predsjednika Baraka Obamu da u javnost iznese sva saznanja o vanzemaljskom životu je izazvala veliku pažnju javnosti.  

Peticiju su poslale osobe okupljene oko grupe Paradigm Research, a u peticiji su naveli da su pripadnici brojnih vojnih i vladinih agencija svedočili postojanju vanzemaljskog života i da ankete pokazuju da Amerikanci ne veruju vladi koja tvrdi da ne postoje bilo kakvi dokazi o vanzemaljcima.